یکشنبه، 16 دی 1403
پایگاه خبری هفته نامه سیبه » اجتماعی » عصر آهن ، عصر فولاد ، عصردرخشش فولاد مبارکه اصفهان

عصر آهن ، عصر فولاد ، عصردرخشش فولاد مبارکه اصفهان

0
42
کد خبر: 185


امروزه فولاد یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین فلزات تولیدشده از آهن در جهان است. با استفاده از فولاد انواع مقاطع آهنی، لوازم خانگی، ماشین‌آلات، سازه‌های کوچک و بزرگ، انواع ابزار و دیگر محصولات کاربردی ساخته می‌شود. اما آیا می‌دانید تولید فولاد برای اولین بار چگونه و به چه روشی انجام شد؟ تاریخچه تولید فولاد به کدام تاریخ و عصر برمی‌گردد؟

تاریخچۀ تولید فولاد به 4000 سال قبل از آغاز عصرآهن برمی‌گردد. قدیمی‌ترین نمونه‌های اولیه مربوط به استفاده از فولاد حدوداً 1800 سال قبل از میلاد ثبت شده و دقیقا از آن زمان با پشت سرگذاشتن عصرهای گوناگون از امپراطوری روم، اسپارت‌ها، سلسله‌های چین به کاربردهای امروزی رسیده است. اما چه کسی فولاد را کشف کرد؟

اگرچه تعیین زمان دقیق کشف فولاد غیرممکن است؛ اما با نگاه به تاریخچۀ تولید فولاد در طول تاریخ به ما کمک می‌کند تا کسانی که در پیدایش فولاد نقشی داشته‌اند، پیدا کنیم.

اولین نشانه‌های تولید فولاد را می‌توان به آهنگران قرن سیزدهم ربط داد؛ آهنگرانی که برای اولین بار دریافتند، با کم کردن درصد کربن در آهن، این ماده مقاوم‌تر و با دوام‌تر می‌شود.

از همین زمان است که انسان به اهمیت فولاد پی می برد تا جایی که امروز در کل دنیا کشورهایی که سرمایه گذاری در صنعت فولا کرده اند قدرت جهانی خود را به رخ کشورهای دیگردنیا می کشند

ایران از جمله کشورهایی است که در این زمینه با داشتن مواد اولیه و تولید فولاد در داخل کشور توانسته با مدریتی قابل بازارهای جهانی را در اختیار خود قرار دهد

از جمله حمایت های بیدریغ شرکت فولاد مبارکه اصفهان از صنعتگرانی است که در تولید وسایل و ابزار مورد نیاز این صنعت در تلاشی شبانه روزی به سر می برند.

برپایی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور و شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست از آن جمله است.

این نمایشگاه با محوریت محیط زیست اقتصادی-اقتصاد محیط زیست از امروز ۲۸ آبان لغایت ۱ دی ماه با حضور گروه فولاد مبارکه در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی شهر آفتاب برپا شد .

گروه فولاد مبارکه نیز در سالن A۵ (غرفه ۱۲) در این نمایشگاه حضور داشت و آخرین اقدامات و دستاوردهای محیط زیستی خود را به بازدیدکنندگان ارائه نمود.

در این نمایشگاه سه روزه در گردهمایی خود اتکایی به صنعت فولاد و مشکلات پیش رو جلسات متعددی تشکیل شد که سخنوران حاذقی در آن به ایراد سخن رانی پرداختند و در صحنه پرسش و پاسخ سئوالاتی مطرح شد که سال هاست بی جواب مانده است. در همین راستا محمد نصیری، رئیس نیروگاه فولاد مبارکه و دبیر همایش «سالانه کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F گفت: امسال توربین‌های راندمان بالا در این شرکت در مدار قرار گرفت و در تابستان کمک موثری به حفظ فولاد مبارکه به عنوان یک صنعت مادر داشت.

دبیر همایش و رئیس نیروگاه فولاد مبارکه در همایش «سالانه کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس « F اظهار کرد

 اصنا» سالانه همایشی در سال‌های گذشته با موضوع توربین‌ها برگزار می‌کرد که توربین‌های کلاس F امسال مورد توجه و تمرکز قرار گرفت.

رئیس نیروگاه فولاد مبارکه تصریح کرد: مدیرعامل فولاد مبارکه نظر بر چالش راه‌اندازی توربین‌ها و با دید مثبت در رفع آنها و حقیقت بومی‌سازی و تأمین قطعات مورد نیاز، میزبانی همایش را پذیرفته است.

وی چالش‌های مرتبط با بهره‌برداری توربین‌ها و نیروگاه‌های صنایع، دست آوردهای بومی‌سازی توربین‌ها، ارتقای راندمان و بهینه‌سازی مصرف سوخت را از محورهای کلیدی این همایش عنوان کرد و افزود: هم‌افزایی و افزایش آگاهی و ارتباطات از دستاوردهای این همایش خواهد بود و امیدواریم بخشی از چالش‌های مرتبط با موضوع توربین‌های کلاس F حل شود و راهکارهای مناسبی برای آنها ارائه شود.

 رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران در همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F»  بیان کرد:

لزوم استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی برای تأمین برق

رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران گفت: از ظرفیت نامی تولید نیروگاه‌های برق در ایران بالغ بر ۵۸ هزار مگاوات نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی در حال استفاده است.

علی نیکبخت، رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران (اصنا) و رئیس همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» در این همایش سالانه که با مشارکت و میزبانی فولاد مبارکه برگزار شد، اظهار کرد: برق نه تنها روشنایی بخش خانه‌ها و شهرهای ما است بلکه نمادی از پیشرفت و آبادانی در جوامع مدرن و به عنوان یکی از اساسی‌ترین زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی هر کشور است.

وی با بیان اینکه امروزه صنعت برق با چالش‌های متعددی روبرو است، گفت: ما و همه دست‌اندرکاران این صنعت دردمندیم که صنعت برق در سال‌های نه چندان دور نه تنها تأمین برق داخل را به طور کامل داشتیم بلکه در حوزه صادرات برق نیز فعال بودیم اما امروز با ناترازی و کمبودهای جدی در این زمینه روبرو هستیم که به دلایلی همچون رشد فزاینده تقاضا، عدم رشد متناسب زیرساخت‌ها، کاهش شدید سرمایه‌گذاری ها، فرسودگی، عدم تعمیرات و نگهداری تجهیزات ایجاد شده است.

این مقام مسئول گفت: در این شرایط تأمین برق حتی برای نیاز داخل با دشواری روبرو شده است و این وضعیت هشدار جدی است که نشان می‌دهد بدون سیاست‌گذاری مدبرانه ممکن است این ناترازی ها به شرایط بحرانی‌تری تبدیل شود.

وی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد صنعت برق با مشکلات زیادی مانند عدم تعادل درآمد و هزینه، بدهی‌های انباشته، نبود مکانیسم‌های قیمت‌گذاری منصفانه و در نهایت کمبود منابع مالی مواجه است، افزود: این شرایط نه تنها بهره‌برداری پایدار از نیروگاه کشور را ایجاد کرده است، بلکه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های جدید و استفاده از فناوری‌های روز را نیز به شدت محدود کرده است.

نیکبخت تصریح کرد: مشکلات اقتصادی صنعت برق به ویژه در بخش تولید باعث شده این صنعت به جای تمرکز بر روی برنامه‌های استراتژیک و توسعه‌ای صرفاً به رفع نیازهای روزمره خود بپردازد.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت بحرانی گاز استفاده از سوخت‌های جایگزین در کشور ضروری است که به طور همزمان هم در حوزه سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های تجدید پذیر جدید و هم در بازسازی و بهسازی نیروگاه‌های موجود و بعضاً قدیمی اقدامات جدی باید انجام شود.

رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران با بیان اینکه از ظرفیت نامی تولید نیروگاه‌های برق در ایران بالغ بر ۵۸ هزار مگاوات نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی و در حال استفاده است، ادامه داد: امید است علاوه بر بررسی چالش‌ها و محدودیت‌ها به راهکارها و روندهای نوین بهره‌برداری و تعمیرات از نیروگاه‌های گازی به ویژه توربین‌های کلاس F که با راندمان بالا و تطبیق پذیری با مسائل زیست محیطی و اقتصادی نمادی از پیشرفت در تولید برق به شمار می‌رود نیز پرداخته شود.

وی افزود: از آنجا که توربین‌های گازی و اقتصاد سرویس و خدمات در این حوزه مطابق با استانداردهای جهانی حداقل بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار بودجه می‌خواهد، اضافه کرد: بررسی راهکارهای محدودیت‌های موجود در نگهداری، تعمیرات و سرویس‌های ناوگان گازی کشور از اهم موضوعات است که در این همایش به آن پرداخته می‌شود؛ همچنین در این همایش بررسی راهکارهای رفع محدودیت‌های ناوگان نیروگاه‌های گازی و بخاری و پیاده‌سازی سامانه‌های جبرانی سامانه‌های خنک‌کاری ورودی در دستور کار است.

 نیکبخت بررسی تحولات و پیشرفت‌های مهم در حوزه‌های ساخت و تأمین قطعات اصلی به ویژه قطعات داغ مرتبط با سرویس‌های دوره‌ای و تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها و واحدهای گازی را دیگر رویکردهای این همایش دانست و ادامه داد: انتظار داریم با طرح مباحث ارزشمندی که توسط شرکت‌های فعال در این حوزه صورت خواهد گرفت، بهره کافی را ببریم.

وی گفت: در این میان اهمیت انجمن صنفی نیروگاهی ایران که از سال ۸۶ به عنوان بازوی عملیاتی، مشورتی و تخصصی در صنعت برق بیش از پیش نمایان می‌شود. این انجمن متشکل از بیش از ۷۰ شرکت بهره‌وری و سازنده قطعات است و در حال حاضر نقش مهمی در تولید پایدار برق در این آب و خاک دارد.

رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران با بیان اینکه ضروری است مالکان نیروگاه‌ها، سازمان‌های دولتی و نهادهای حاکمیتی بیش از گذشته به این انجمن توجه داشته و از نظرات مشورتی و تجربیات ارزشمند همکاران آن بهره‌مند شوند، ابراز کرد: انجمن صنفی نیروگاه‌ها می‌تواند با ارائه مشاوره‌های تخصصی در سیاست گذاری، رفع موانع اجرایی، ارتقای سطح حرفه‌ای و فنی در این زمینه نقش مؤثری در بهبود بهره‌وری و پایداری صنعت ایفا کند.

وی گفت: استفاده از این دانش و تجربه نه تنها منجر به تقویت زیرساخت‌های فنی صنعت برق می‌شود بلکه زمینه ساز تربیت نسل جدیدی از متخصصان توانمند در این حوزه است.

نیکبخت با بیان اینکه انجمن صنفی نیروگاهی ایران طی ۱۷ سال اخیر ۴۰۰ همایش را برای ایجاد پلی بین تجربه و دانش ایجاد کرده است، افزود: امید است در طی این همایش با توجه به بحث‌های مختلف و ارائه مقالات ارزشمند که برای تبادل تجربیات بین شرکت‌های بهره‌برداری و نیروگاهی سطح کشور فراهم شده است و با توجه به کارگاه‌های برگزار شده، بهره‌مندی علمی و تجربه مناسب برای همه شرکت کنندگان حاصل کند.

وی تاکید کرد: حل چالش‌های صنعت برق و نیروگاهی نیازمند استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی است و باید از انحصار طلبی در این صنعت دوری کنیم.

نیکبخت گفت: رقابت سالم، شفافیت در تصمیم‌گیری ها و بهره‌گیری از توانمندی‌های تمام بخش‌های دولتی و خصوصی راهکارهایی هستند که می‌توانند صنعت برق و از شرایط دشوار عبور داده و زمینه ساز پیشرفت باشند.

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید