معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان ضمن تشریح پروژههای فعال بازآفرینی شهری این استان اذعان داشت: در حال حاضر جمعیتی بالغ بر ۴۵۰ هزار نفر در بافتهای حاشیهای و سکونتگاههای غیررسمی استان اصفهان سکونت دارند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (اصفهان)؛ امیر زاغیان معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان این که استان اصفهان وسیعترین شبکه شهری در بین استانهای کشور را دارد، اظهار کرد: سکونتگاههای غیررسمی، سکونتگاهها، محلهها و محدودههایی هستندکه واجد مشخصات موضوع بند(۲) سند توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی بوده، خارج از ضوابط وقوانین در درون و یا مجاور شهرها به صورت شتابزده ساخته شده و دچار ضعف شدید خدمات وسرانههای شهری است همچنین اغلب آنها دارای مشکلات حقوقی هستند.
وی اذعان داشت: اکنون حدود ۱۴ هزار هکتار از اراضی شهری استان اصفهان در زمره بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری قرار دارد که این میزان حدود ۱۰ درصدکل بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری کشور را شامل میشود.
معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان این که حدود ۳ هزار و ۷۸۳ هکتار از املاک و اراضی بافت فرسوده استان در سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای حاشیهای قرار دارد، عنوان کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات به عمل آمده بافتهای حاشیهای و سکونتگاههای غیر رسمی استان اصفهان دربرگیرنده ۵۰ محله با جمعیتی بالغ بر ۴۵۰ هزار نفر است.
وی به ۹ پروژه بازآفرینی شهری در حال اجرای این استان اشاره کرد و گفت: این پروژهها در راستای محرومیت زدایی، ایجاد فضای آموزشی، ارتقاء کیفیت محل زندگی و احیای بافت تاریخی در قالب قرارداهایی مشخص در دست احداث هستند.
زاغیان با اشاره به اینکه شش مورد از این پروژهها در قالب مشارکت با شهرداری و یا هیات امنا مسجد در حال احداث است، عنوان کرد: برخی از پروژههای بازآفرینی استان که دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد است شامل احداث ساختمان مسجد امام صادق (ع) همتآباد با مبلغ قرارداد بیش از ۶ میلیارد ریال، احداث مدرسه ۹ کلاسه نجف آباد با مبلغ قرارداد بالغ بر پنج میلیارد ریال، مرمت حمام تاریخی دستگرد با مبلغ قرارداد حدود دو میلیارد ریال و پروژههای روکش آسفالت معابر محلات زینبیه و دارک اصفهان، احیا و بهسازی و نوسازی خانه تاریخی جنگجویان محله هارونیه، بهسازی معابر خمینی شهرِ درچه و تکمیل محوطه سازی برج کبوتر شاپور آباد و محیط پیرامون آن دارای قراردادهای به مبلغ بیش از دو میلیارد ریال هستند.
او گفت: همچنین پروژه مشارکتی احیاء نوسازی و بهسازی بازار تاریخی شهرضا با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد و احداث دوسرای محله جوی آباد خمینی شهر با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی از دیگر پروژههای مهم بازآفرینی شهری در استان اصفهان است.